sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Sunnuntain kevyt iltapala

Tänään lähtökohtana oli vajaa purkillinen aurinkokuivattua tomaattia. Inspis tuli Herkullista helposti- kirjasta aiemmin löytämästäni pastareseptistä, johon muistelin kuuluvan auriksien lisäksi ainakin pekonia. (Olen aiemmin tehnyt pekoniruokaa tasan yhden kerran elämässäni, ja sekin oli kyseisen kirjan ansiota. Käytin kirjaa sängyllä läppärin puolialustana viikkoja, kunnes lopulta oli pakko tehdä kansikuvan carbonara-pastaa.)

Ohjeessa olikin palvikinkkua, mutta huomasin silti ostavani kaupasta pekonia. Kansikuva vaikuttanee edelleen. Kun kelpuutettiin vielä ohjeen homejuustokin pienissä määrin mukaan, ei voinut muuta kuin sanoa että totaalinen rasvafest oli tiedossa. Mut hyvää oli!

Soveltaen seurasi seuraavaa:

Aurinkokuivattu tomaatti-pekoni-sinihomejuustopasta

1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1pkt (180g) pekonia
n. 1dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia (tällä kertaa siis öljyssä)
pari kourallista basilikan lehtiä
n. 30g sinihomejuustoa
mustapippuria

pastaa
1/2 kasvisliemikuutio

*Keitä pasta liemikuutiolla maustetussa vedessä, tee samalla kastike.
*Pilko punasipuli, hienonna valkosipulinkynnet.
*Saksi pekoni suikaleiksi kylmälle paistinpannulle. Kuumenna. Kaada näkyvää rasvaa pois sitä mukaa kun sitä erottuu: kannattaa imeyttää esim. tiskialtaassa talouspaperiin ja siirtää sitten koko komeus biojätteisiin, ihanuus kun jähmettyisi jälleen viemärissä.
*Lisää valko- ja punasipuli, sekoittele ja kuullota. Lisää liiasta öljystä valutetut aurinkokuivatut tomaatit.
*Kaada pastakattilasta pannulle kasvislientä sopivaksi katsomasi määrä. Pastan keitinliemi myös sakeuttaa kastiketta hieman. Lopputuloksen ei ole tarkoitus olla kovin kastikemainen, noin desin kokoinen loraus siis riittänee. Mausta mustapippurilla, anna kiehua miedolla lämmöllä vielä hetki.
*Siirrä paistinpannu pois levyltä. Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi ja lisää joukkoon, samoin sinihomejuusto nokareina. Sekoita.
*Kun pasta on valmista, sekoita tomaatti-pekoniseos joukkoon.

Ei kommentteja: