torstaina, lokakuuta 11, 2007

Kanelipullat

Uneliaan blogin väritys on ollut lokakuun aikana uskollinen ruskealle, vihreälle ja vaalealle. Jatketaan vaihtelun välttämiseksi samalla linjalla tänäänkin. Allaolevat lihapullat kuitenkin poikkeavat esimerkiksi herkästä kantarellimuhennoksesta mausteisuudessaan. Visio sika-naudalla höystettyyn arabi-aasialais-suomalais-cross-overiin tuli ihan omasta päästäni, mistä olen vallan ylpeä.
Jauheliha muuten oli (hapankaalipiiraidenkin kohdalla mainitsemaani) luomuversiota. Ostan luomua kokeiluun yleensä vain omatuntosyistä, mutta silloin tällöin maku yllättää. Lihapullia maistellessani mietin kummallisen hyvää sivumakua - tajusin että tältä itse liha voi maistua...

















Mausteiset lihapullat kastikkeessa (kahdelle)
200g sika-nautajauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punasipuli
1 rkl vettä
1 rkl kaurahiutaleita
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl mustapippuria
pari ripausta kardemummaa
ripaus suolaa (laitoin 1/2tl, joka maistui yllättävän paljolta)
2 dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja

*Hienonna valko- ja punasipuli mahdollisimman pieneksi. Sekoita jauhelihan joukkoon hienonnettu valkosipuli, puolet punasipulista, vesi, kaurahiutaleet ja mausteet. Sekoita lusikalla tai puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes massan rakenne on mahdollisimman tasainen.
*Muotoile massasta ruokalusikan avulla pieniä, lusikan kokoisia "minipihvejä". Ruskista pihvit nopeasti kuumassa pannussa. Käännä ne pian, kun ensimmäinen puoli on saanut väriä, lisää toinen puoli punasipulisilpusta ja sekoittele hetki.
*Sekoita vehnäjauhot veteen huolellisesti. Lisää seos pannulle, sekoita, laske lämpöä ja anna kiehua hiljaa vielä ainakin viitisen minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
*Tarjoa esimerkiksi kuskusin kanssa.

Ei kommentteja: