maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Banaani tuo joulun

Kokeilin viimein Ylimuulin bubbling under- legendaa, banaanijäätelöä! Koska synkkää syksyä pukkaa, päätin höystää jätskin piparkakkumausteella. Ja kuten viimeistään vienosti lavastetusta kuvastani huomaa, herkuttelufiilis oli odotetun jouluinen.





















Ideana on siis pakastaa banaani (kuorineen, parina palana), antaa jäätyneen hedelmän sulaa siten että sen pystyy kuorimaan, soseuttamaan (sauvasekoittimella) kylmäksi vaahdoksi ja maustamaan. Yhtä banaania kohti käytin n. 1/2 tl piparkakkumaustetta. Kiehtovan yksinkertaista! Sulattamisen kanssa tosin kannattaa olla tarkkana: itse unohdin banaaninpalaset liian pitkäksi aikaa huoneenlämpöön, jolloin vaahto sai jäätelömuodon ohella vauvansosemaisia ulottuvuuksia. Tätä mokaa lukuunottamatta lopputulos oli onnistunut, ja näin helposti aikaansaatu jätskirakenne oli jotain ihan mahtavaa!

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Oujee, banaanijäden maailmanvalloitus etenee! Piparkakkumauste on erinomainen idea. Itsekin tässä virittäydyn juuri jouluun, ostin pienen kakkuvuoan (suolisto-)maustekaakkua ;-) varten, kaksi piparkakkumuottia ja pienen piirasvuoan (joka tosin ei liity jouluun, vai lieneekö jouluisia piiraita?!). Kaikki tämä sen kunniaksi, että palautimme tänään opinnäytetyömme! Kyllä kelpaa kokata nyt :-D

Anna kirjoitti...

Joulu on hyvä syy piirasvuokien ostamiseen - mutta opinnäytetyö kyllä vielä parempi! Jättionnittelut :)! Voin kuvitella riemun, itsekin kun vastaavan jutun kanssa hikoilen...