torstaina, marraskuuta 29, 2007

Curry-siskonmakkarasoppa

Tuulentuvan siskonmakkarakeitto pulpahti alitajunnassani tänään ruokaostoksilla. Omassa versiossani jämävihannekset, curry ja eksoottinen siskonmakkara yhdistyivät keitoksi oikein miellyttävällä tavalla. Kun samassa sopassa oli vielä inkivääriä, limettiä ja sulatejuustoa, voi lopputulosta kutsua fuusiokeittiöksi ;).




















Curry-siskonmakkarasoppa
(2-3 annosta)

1 rkl öljyä
1 rkl currya
ripaus chiliä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
n. 15 cm pätkä purjoa lyhyinä suikaleina
2 pientä porkkanaa lyhyinä suikaleina
1 l kiehuvaa vettä
1/4 kasvisliemikuutio
1/2 dl riisiä
n. 180g siskonmakkaraa
1 dl kevytkermaa
2 rkl sulatejuustoa
puolikkaan limetin mehu

*Kuullota currya ja chiliä hetki öljytilkassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, purjo ja porkkana, kääntele muutama minuutti.
*Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja riisi. Purista siskonmakkara palloina joukkoon. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min. Lisää vettä tarvittaessa.
*Lisää kerma ja sulatejuusto, sekoittele ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi limettimehu. Maista ja tarjoile.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä se on -täydellisen erilainen keitos tuosta jalosta makkarasta. Itse jämähdän yleensä siihen perinteiseen keittoon tai kastikkeeseen.. tätä on pakko päästä kokeilemaan ja nopeasti.

Anna kirjoitti...

Keittiössä on aina hyväntuulinen silloin, kun keksii jonkun niin hassun yhdistelmän että se hihityttää itseäkin - varsinkin jos lopputuloskin vielä maistuu!

Tusla kirjoitti...

Tuo Tuulentuvan soppa on itselläkin pyörinyt enemmän ja vähemmän aktiivisesti takaraivossa.
Kutkutteleva keitto, kerrassaan!

Anna kirjoitti...

Ja hauskaa on, et jotkut ruokaohjeet saattaa unohtua, mutta yhtäkkiä kaupassa palaa sit mieleen juuri kun niitä eniten tarvitaan :)