keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Maailman helpoin jauhelihakeitto

Tuiskun ja tuulen keskellä mieli tahtoo joskus herkkuja, jotka lapsuudessa tekivät suuren vaikutuksen. Tämä keitto on sellainen. Pikku-nirppanokkana nääs vierastin keitoissa kaikkea "epämääräistä", eli pienenpieniä sipulinpaloja, outoja juureskuutioita sekä laajaa valikoimaa yrttimausteita. Kerran olin hoidettavana sukulaisperheessä, ja siellä tarjottiin jotain aivan uskomatonta - jauhelihakeittoa, jossa oli lihan lisäksi vain perunaa, isoja sipulilohkoja ja herne-maissi-paprikaa! Tuon järisyttävän kokemuksen jälkeen jauhelihakeittoon on ollut olemassa vain yksi resepti.



















Jauhelihakeitto (3-4 annosta)
1 l vettä + lihaliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 perunaa
250g sika-nautajauhelihaa (osta se lihatiskistä!)
ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
1 pss herne-maissi-paprikaa
(tarvittaessa merisuolaa)

*Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutio. Pilko sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulit, lisää kattilaan. Kuori ja paloittele perunat, lisää kattilaan. Anna kiehua hiljalleen.
*Ruskista jauheliha pannulla. Jätä liha melko kokkareiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
*Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää jauheliha ja anna kiehua hetki. Lisää sitten he-ma-pa, anna kiehua hiljalleen vielä pari minuuttia. Maista, lisää tarvittaessa suolaa.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Hemapa on retroa! :) Meilläkin nirppailtiin kakruina sipulin kanssa. Äiti raastoi sipulit jauhelihataikinaan... Ja niin meni sipulit ihan mukisematta alas.

Anna kirjoitti...

Niin onkin! On varmasti aika paljon pakastevihannesvalikoima laajentunut niistä ajoista kun hemapa tuli kauppoihin :)