tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Yrttimausteinen siskonmakkarakeitto

Marraskuussa keitin curry-siskonmakkarasoppaa, ja silloin siskonmakkaraa jäi pakastimeen seuraavaa keittokertaa odottamaan. Pakastepussin suojissa, kuumassa vesihauteessa makkara suli nopeasti käyttövalmiiksi. Tällä kertaa valmistin keiton perinteisempään tapaan ja maustoin sitä runsaasti yrteillä. Täytyy sanoa, että vaikkei currykeittokaan pahaa ollut, perinteinen siskonmakkaratyyli kiilaa selvästi ykkössijalle. Mietojen makkarapalleroiden kanssa peruna, sipuli ja yrtit ovat yksinkertaisesti toimiva yhdistelmä.




















Siskonmakkarakeitto (2-3 annosta)

1 sipuli
3-4 perunaa
1/2-1 l vettä
1/4 liemikuutio
rouhittua mustapippuria
1/2 pss pakastevihanneksia
reilu 100g siskonmakkaraa
rosmariinia
timjamia
oreganoa
tuoretta (pakastettua) persiljaa

*Lohko sipuli ja paloittele perunat. Lisää ne sekä liemikuution pala kiehuvaan veteen. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen 10 min tai kunnes perunat ovat puolikypsiä.
*Lisää joukkoon pakastevihannekset. Kun keitto kiehahtaa jälleen, purista siskonmakkarasta keittoon pieniä palloja. Mausta runsaskätisesti timjamilla, oreganolla ja etenkin rosmariinilla. Anna kiehua hiljalleen 5-7 min tai kunnes siskonmakkarat ovat kypsyneet.
*Lisää ennen tarjoilua keiton pinnalle runsaasti persiljaa.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Mietinkin tuossa juuri muutama päivä sitten, mitenkähän siskonmakkaran pakastamisen kanssa kävisi. Hyvä tietää, että onnistuu ja rakenne pysyy!

Anna kirjoitti...

Joo, mä en huomannut käytössä mitään eroa! Sulatus kannattaa tietysti tehdä joko jääkaapissa tai vesihauteessa, eikä esim. mikrossa ;).