keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Linssipihvit

Ruokaohjeita etsivä löytää tiensä yhä useammin blogeihin. Hakusana "linssipihvit" vei minut saamaan inspiraatiota RaparperiBlogin ohjeesta. Ei hassumpi retki, sillä pihvit olivat paitsi mahtavan makuisia, myös helppoja ja nopeita valmistaa. Lisäkkeeksi valmistin jogurttikastikkeen bulgarian jogurtista, hienonnetusta persiljasta ja valkosipulista, suolasta ja mustapippurista. Seuraavan päivän annosta höysti avokado-persimon-porkkanasalaatti.


















Linssipihvit (n. 15 kpl)

2 dl punaisia linssejä
2 suurta perunaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2-1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl currya
2-3 rkl polentaa
öljyä

*Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä. Laita ne n. 1 l kokoiseen, mikroaaltouuninkestävään astiaan ja lisää vettä sen verran että linssit juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla parin minuutin ajan. Raasta sillä aikaa perunat karkeaksi raasteeksi ja lisää ne sitten linssien joukkoon. Kuumenna ja anna kiehua mikrossa vielä 7-10 min tai kunnes linssit tuntuvat kypsyneen.
*Lisää peruna-linssiseokseen makusi mukaan persiljaa, mausta chilillä, juustokuminalla ja currylla, sekoita. Lisää polentaa sen verran, että seos alkaa tuntua murekemassamaisen kiinteältä.
*Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle kahden lusikan avulla linssitaikinasta nokareita, jotka painat paistinlastalla pihveiksi. Käännä. Jos seos on vielä mikrokypsennyksen jäljiltä lämmintä, on paistoaika vain noin 1-2 min/puoli. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200°C:ssa 10-15 min ajan.


Avokado-persimon-porkkanasalaatti
*Viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi. Viipaloi myös avokado sekä persimon(/kaki/sharon)-hedelmä. Asettele tarjolle. Ainekset ovat niin mehukkaita, että kastiketta ei välttämättä tarvitse.

Ei kommentteja: