keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Limettisei

Seipaketti kehotti pyörittelemään jäiset kalanpalaset munassa ja jauhoissa, ja kun yksinäinen limetti vielä vetoavasti odotti keittiönpöydällä, syntyi inspiraatio tähän ruokaan. Nam! Jos ei tykkää pakasteseistä, sama idea toimii varmasti jonkin muun vaalean, vähärasvaisen kalan kanssa. Tofustakin voisi tulla hyvää näin!
























Limepaneroitu sei (1-2 annosta)

2 x 100 g (1/2 pkt) pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen

*Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Pyöritä jäiset seipalat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa.
*Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun seipalat. Kypsennä jäisiä kalapaloja miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia molemmilta puolilta.
*Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä salaatin kanssa. Puserra halutessasi vielä limetinmehua kalapaloille.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hitto, mulla on se sinun edellinenkin seiresepti vielä kokeilematta, mutta nyt mä haluan tätä! Itselläni ei nähtävästi mielikuvitus ikinä riitä kehittelemään jotain maukasta ruokaa tuosta pakastealtaan opiskelijaystävällisestä eväkkäästä. TätäKIN täytyy testata..

Polkkapossu kirjoitti...

Haastettu!

Anna kirjoitti...

Sanna: Seireseptivarannot on hyviä ainakin silloin, jos tiukat ajat yllättää ;)

Polkkis: Vastaan sopivassa välissä! :)

Liina kirjoitti...

mulla on sama ongelma kuin Sannalla, ja kaikenlisäksi poikaystävä jonka mielestä meidän, tai edes naapurin keittiöön ei pitäisi tuoda kalaa, mutta HALUUN!

voinko Anna tulla teille tekemään :D tai jotain muutakin vaikka.

Anna kirjoitti...

Liina: Tervetuloa! Voi tosin olla, että jos tulisit, kokattaisiin jotain vähän hienompaa kun seitä :D Mutta voidaan tehdä mun puolesta vaikka kolmen ruokalajin kalamenu! Jälkkäriksi tietysti salmiakkikaloja :).