perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Pilahvi kera kinkun ja artisokan

Samainen elokuun BBCGoodFood-lehti kului käsissäni jälleen, kun nappasin arkiruokaosiosta kinkkua ja artisokkaa sisältävän riisipilahvin ohjeen Mikäli olette joskus miettineet, mitä pilahvi on, Rahola mainitsee sen tarkoittavan "vedessä tai lihaliemessä keitettyä riisiä, johon on lisätty vihanneksia, lihaa tms".

Niin nämä kuin monet muutkin kriteerit täyttyvät tässä reseptissä kirkkaasti - hyvältä maistui. Vaihdoin tällä kertaa basmatiriisin kaura-riisiseokseen. Sitruunan määrää voi myös hieman vähentää, ellei sitten kuulu niihin joiden mielestä sitruuna ei VOI maistua ruoassa liikaa ;)

Aiemmin ahdistuin resepteistä, joissa mitat ilmoitettiin vain grammoina. Lopulta sisuunnuin ja ostin viimeinkin keittiövaa-an. Nykyisin voisin tehdä kaiken ruokani punnitsemalla, niin helppoa grammojen pyörittely rakkaan digivaakani kanssa on! Kokeilkaa ihmeessä samaa.























Kinkku-artisokka-sitruunapilahvi (2 annosta)
1/2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
125 g basmatiriisiä tai kaura-riisisekoitusta
3,5 dl kasvislientä
150 g artisokansydämiä säilyketölkistä
150 g viipaloitua (palvi)kinkkua
1 sitruunan kuori raastettuna & mehu (puolikas riittänee!)
1,5 rkl hienonnettua minttua

*Kuumenna öljy suurella paistinpannulla, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota sitä kunnes se alkaa pehmetä. Sekoita joukkoon riisi, kaada mukaan kasvisliemi ja kiehauta. Peitä kannella ja anna kiehua 5 minuuttia.
*Viipaloi artisokansydämet ja leikkaa kinkkuviipaleet palasiksi. Lisää pannuun artisokka, kinkku, puolet sitruunankuoriraasteesta sekä kaikki sitruunamehu. Peitä kannella ja keitä, kunnes riisi on kypsää.
*Sekoita valmiin pilahvin joukkoon hienonnettu minttu. Jaa ruoka syville lautasille. Koristele lopulla sitruunankuoriraasteella ja mintulla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan oloinen resepti! MItenköhän siitä saisi kasvissyöjän version..?

Anna kirjoitti...

Artisokka, sitruuna ja minttu olivat tässä se "juttu", kinkku toi lähinnä täyteläisyyttä&täyttävyyttä ja suolaisuutta.

Tofu tulee tietysti ensin mieleen, mutta kasvissyöjän versioon voisi laittaa toki vaikkapa kikherneitä tai sitten runsaasti pinjansiemeniä tai... vaikka suolapähkinöitä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Totta. Kiitos ideoinnista.

Maaria kirjoitti...

Käynpä vihdoin kommentoimassa, kun tämä pilahvi on ainakin kolmatta kertaa hellalla kiehumassa. Tykkään!

Anna kirjoitti...

Onpa kivaa kuulla että noin hyvin maistuu! Kiitos kommentista :)