sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

Ruusukaali-gorgonzolacannellonit

Lainatessani Katja Palmdahlin Makunautintoja kasviksista- kirjan Kurpitsamoska-Marilta jäi pinaatti-gorgonzolacannellonien ohje mieleen ensimmäisellä selailulla. Ja mikä erityisen hienoa: maltoin edetä fiilistelyasteelta viimein myös kokeiluun. Kaupan tarjonnan vuoksi ohjeen pinaatti vaihtui ruusukaaliin, mikä olikin onnekas sattuma. Kypsät mutta napakat ruusukaalinpalat kun toivat mukavaa pureskeltavuutta kasvisateriaan. Koska myös gorgonzola oli pinaatin tapaan minulta kaupassa piiloutunut, valkkasin vuokaan samantyyppisen Bavaria Blue- juuston, joka toimitti tehtävänsä oikein hyvin. Ainemäärätkin kokivat hieman muutoksia, joten ohjeeni ei lopulta ihan noudattanutkaan alkuperäistä.























Cannellonivuokaan tuo mehevyyttä perinteinen tomaattikastike. En ole oppinut tomaattikastikkeen ylimmäksi ystäväksi oikein koskaan, mutta pehmeän voimakas homejuusto oli todella hyvä vastapari purkkitomaatille. Lopputulosta söinkin sitten tyytyväisenä kolme päivää!
























Cannellonit ruusukaali-herkkusieni-homejuustotäytteellä (4-5:lle)

12-15 cannelloniputkea

Tomaattikastike:
1 sipuli hienonnettuna
tilkka öljyä
400 g valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
tomaattimurskatetrallinen vettä
ripaus sokeria
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

*Kuullota sipulia parin minuutin ajan kattilassa öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Täyte:
300 g ruusukaalia
200 g jättiherkkusieniä
1 sipuli
kourallinen saksanpähkinöitä
voita
150 g Bavaria Blue -juustoa tai gorgonzolajuustoa
1/2 dl maitoa
mustapippuria

*Huuhtele ruusukaalit. Poista kovat kannat pienenä kiilamaisena palana veitsen kärjen avulla. Leikkaa ruusukaalit neljäsosalohkoiksi. Leikkaa herkkusienet ensin puoliksi ja puolikkaat sitten viipaleiksi. Tällaisina paloina ruusukaalit ja sienet on myöhemmin helpompi saada cannelloniputkien sisään.
*Hienonna sipuli. Murskaa saksanpähkinät esimerkiksi veitsen lappeella.
*Kuumenna pannussa keskilämmöllä nokare voita. Lisää ruusukaalit, sienet, sipuli ja saksanpähkinät. Anna seoksen kypsyä välillä sekoitellen, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja herkkusienet paistuneet.
*Leikkaa homejuusto muutamaksi lohkoksi ja anna niiden sulaa kasvisseoksen joukkoon pannulle. Lisää maito ja mausta mustapippurilla.

*Voitele uunivuoka, johon cannelloniputket sopivat täyttäen sen pohjan kokonaan. Täytä cannellonit täyteseoksella teelusikan avulla. Kaada cannelloniputkien päälle tomaattikastike. (Halutessasi voit raastaa pinnalle juustoa.)
*Kypsennä vuokaa uunissa 220 asteessa noin 30-35 minuuttia.

2 kommenttia:

Julia @ crazyaboutbretzels kirjoitti...

Heippa! Sait multa karkki haasteen:) lisää siitä blogissani!

Anna kirjoitti...

Kiitti haastepallosta :)!