sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Perunasalaatti kera parsan ja fetajuuston

Viime vuoden puolella sain eräällä brunssilla maistaa perunasalaattia, joka oli niin hyvää, että näin siitä unta jokunen viikko sitten. Onneksi vappu oli lähestymässä, joten unen muistikuvan jäljittäminen oli ajankohtaisuudessaan entistäkin relevantimpi ajatus. Jäljille oli helppo päästä: kävi ilmi, että kyseessä oli fetaisa versio Prinsessakeittiön parsa-perunasalaatista, joka puolestaan on tehty Soppakellarin ohjetta mukaillen. Omassa versiossani yhdistin samaan salaattiin sekä fetajuustoa että parsaa. Rucolan unohdin kauppaan, mutta maut olivat silti kohdallaan. Minulle tämän salaatin juju on karkeassa, kokonaisia sinapinsiemeniä sisältävässä sinapissa. Sen maku on niin mieto, ettei suurehkon näköistä määrää kannata säikähtää.
























Uneliaan keittiön versio Veeran loistokkaasta perunasalaatista (keskikokoiselle piknikseurueelle)

15 kiinteää perunaa
1/2 nippu tuoretta vihreää parsaa
200 g feta- tai salaattijuustoa kuutioina
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia
3 rkl karkeaa dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria

*Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.
*Keitä parsaa paistinpannulla vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
*Valmista kastike sekoittamalla salaattikulhossa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, oliiviöljy, kaprikset, karkea sinappi sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Painele kapriksia sekoittaessasi niin, että ne hajoavat.
*Kuutioi perunat, leikkaa parsat parin sentin pituisiksi pätkiksi. Sekoita kulhossa perunakuutiot, parsa sekä fetajuusto niin, että kastike leviää tasaisesti joka puolelle. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
*Myös kevätsipuli tai ennen tarjoilua lisätty rucola sopivat salaattiin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perunasalaatti on yksi kevään ja kesän ehdottomia suosikkiruokiani. Tämä resepti menee varmasti kokeiluun, varsinkin kun siinä on parsaa, joka kuuluu myös lempiherkkuihini!

Hanna Takala kirjoitti...

Niin kaunis kuva!

Anna kirjoitti...

Laura: Kivaa, jos ohjeesta on iloa keittiössäsi!
Jams: Kiitos hurjan paljon! Kevätaurinko on paras kuvausavustaja ;)

Dea kirjoitti...

Onpas jännä idea. :) Parsa on ihanaa aina, joten voisi sitä virittää tuohonkin muotoon! Meillä niin helposti kallistutaan perinteiseen "parsaa ja voisulaa"-yhdistelmään, joka tosin on mainio sekin. :)

sanna kirjoitti...

Tän on pakko olla ihan törkyhyvää! Perunasalaatit on rakkautta, ja vielä kun tuo parsa on tuossa bonuksena :) mua harmittaa, että parsaa on tänä keväänä tullut käytettyä tosi vähän, ainoastaan parsakeiton olen saanut aikaiseksi. Onneksi tässä vielä ehtii..

Matleena kirjoitti...

Nam parsaa, toi näyttää niin hyvälrä! Btw perustin blogin, hihiiiii :). Oot mun listalla jos ei haittaa.

Josi kirjoitti...

Tässäkin keittiössä varioidaan:
sinapinsiemenet päälle kaapista, ei itse sinapista ja kapriksien tilalle oliivisilppua.
Nam nam!!

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista Dea, Sanna, Matleena ja Josi!

Kivaa Matleena, että tosiaan aloitit blogin niinkun puhuitkin! :) Täällä ruokablogeissa on muuten eräs vakkarikommentoija joka on sun kaimasi, ja mä luulin ensin että tämä kommentti oli hältä :D

Josi: Kiitos vinkistä, hyvä idea!