torstaina, marraskuuta 19, 2009

Tomaattinen lihapullapasta

Jääkaapissa nököttävälle purkille punaista pestoa piti keksiä käyttöä. Vihreän olisin ehkä sutinut jonkinlaisen kalan päälle, mutta punainen assosioitui jauhelihaan. Niinpä pesto päätyi lihapullataikinaan.

Lihapullat puolestaan päätyivät antamaan makua paseeratulle tomaatille, ja lopulta koko komeus nautittiin kastikkeena spagetin kanssa. Mikäli haluaa pullien säilyvän ehjinä, lienee taikinan koostumusta tarvis kehittää hieman edelleen, mutta tällä erää ainakaan minua ei haitannut, että osa lukuisista lihapullista hajosi sakeuttamaan kastiketta osan säilyessä kokonaisina. Ruoka maistui ennen kaikkea täyteläisen tomaattiselta, pesto ei varsinaisesti erottunut joukosta. Se toi kuitenkin ruokaan makua, sillä suolaa tai liemikuutioita en lisännyt mukaan.























Tomaattinen lihapullapasta
(neljälle)

3/4 dl korppujauhoja
n. 1 dl vettä
1 muna
n. 10 cm pätkä purjoa
1/2 prk (n. 100g) punaista pestoa
400 g (naudan) jauhelihaa
voita paistamiseen
500 g paseerattua tomaattia
n. 4 dl vettä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 tl sokeria
mustapippuria
(merisuolaa)

spagettia, vettä, suolaa

tarjoiluun juustoraastetta

*Sekoita kulhossa korppujauhot ja 1 dl vettä. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa kun hienonnat purjon mahdollisimman pieneksi. Lisää kulhoon purjo, kananmuna ja pesto, sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes jauhelihan rakenne on muuttunut tasaiseksi ja tiiviiksi. Muotoile taikina pieniksi lihapulliksi.
*Kuumenna suurella pannulla voita, kunnes se on väriltään kullanruskeaa. Ruskista parissa erässä lihapulliin kaunis pinta pannulla. Kokoa sitten pannulle kaikki ruskistetut pyörykät ja lisää paseerattu tomaatti sekä vettä. Mausta sokerilla ja etikalla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
*Mausta valmis kastike vielä pippurilla ja halutessasi suolalla. Tarjoile spagetin ja juustoraasteen kera.

Ei kommentteja: