keskiviikkona, maaliskuuta 31, 2010

Linssejä, mangoa, kotijuustoa

Siskot kokkaa -blogin linssihöystön ohje osui ja upposi, kun keksin, että saisin sen hengessä tyhjennettyä loppuun kaapissa odotelleet currytahna- ja mangochutneypurnukat. Eipäs ollutkaan mitä tahansa koha-nyt-jotai-vaan -kaapintyhjennysruokaa tämä, ihan mielettömän hyvän makuista nimittäin!























En tiedä oliko salaisuus mangon makeudessa, oman versioni reilussa tulisuudessa, inkiväärissä, ylikypsentämättömissä linsseissä vai missä, mutta tämä olisi toiminut jopa ihan riisuttuna eli ilman jogurtti- ja juustolisäystäkin. Ja se on minulta itsetekemäni intialaisruoan kohdalla aika paljon sanottu! Kiitokset siis Siskolaan inspiksestä ja ohjeista.

Tein tulisen tomaattipohjaisen höystön kaveriksi kurkkuraitaa. Suosittelen, se maistuu makuparina mainiosti.

Linssi-mangocurry (reilu annos, ainakin neljälle)

2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
reilu tilkka öljyä
2-3 rkl keltaista currytahnaa (esim. Rajah)
1 tl juustokuminaa
1 kuivattu chili hienonnettuna
400 g (valkosipulimaustettua) tomaattimurskaa
n. 2 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
kiehuvaa vettä
n. 1 dl mangochutneytä
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
kotijuustoa kuutioina
(tarjoiluun kevätsipulia)

*Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Kuumenna pannulla parin ruokalusikallisen verran öljyä, lisää sipuli ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. Kääntele joukkoon mausteet.
*Lisää pannuun tomaattimurska, linssit, mangochutney sekä sen verran vettä, että linssit peittyvät. Anna kiehua hiljalleen noin 20-25 minuuttia, eli kunnes linssit ovat kypsiä, mutteivät yhtään ylikypsiä eli hajonneita. Sekoita joukkoon jogurtti ja kuutioitu kotijuusto, anna lämmetä mutta älä enää keitä.

Kurkkuraita

1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 1/2 paksua maustamatonta jogurttia
ripaus juustokuminaa
ripaus chilirouhetta

*Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Painele raasteesta siivilän avulla liika neste pois.
*Sekoita kulhossa kurkkuraaste ja muuta ainekset keskenään, anna maustua viileässä noin tunnin ajan.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Kiva kuulla että maistui, minustakin tuo oli tosi hyvin onnistunutta. Ulkona syöminen kannattaa, inspiraation tähän sain siellä madeiran reissulla intialaisessa syödessäni. En ollut mieltänyt että intialainen voisi maistua myös tuon tyyppiselle.

Ja tosiaan, toimisi myös ilman juustoa, ihan naanin kanssa...

Anna kirjoitti...

Mäkin söin herkkua naanin kanssa (josta postausta seurannee jossain vaiheessa), ja ekalla kierroksella vallan villisti kaapista löytyneen kuskusin kera, molempi hyvä :)!