sunnuntaina, toukokuuta 15, 2011

Uppomunat ja maalaissalaatti

Sarjassamme Asioita, joiden olen luullut olevan hirmuisen vaikeita, mutta totuus on toinen: uppomunat.























Ruokatorstai-kirjan ohjeella sellaisenaan parsan kanssa, tai itse sävelletyn maalaishenkisen salaatin kohokohtana. Kauhaniksi on pop. Tähti on syttynyt.



















Uppomunat (Eeva Salonen: Ruokatorstai)

4 tuoretta munaa
1 l vettä
2 tl suolaa
1 rkl etikkaa
suolaa, mustapippuria

*Kuumenna vesi laakeassa kattilassa ja mittaa joukkoon suola ja etikka.
*Anna veden juuri ja juuri poreilla ja riko munat varovasti yksitellen veteen. (Voit ottaa kauhaan kuumaa lientä, rikkoa munan kauhan pesään ja laskea varovasti kattilaan.) Anna kypsyä muutaman minuutin ajan, kunnes munat nousevat veden pintaan.
*Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Uppomuna-pepperonisalaatti

salaattia
kurkkua ohuina viipaleina
tomaattia lohkoina
muutama kevätsipulin varsi
3 tl öljyä
1 tl viinietikkaa
ripaus suolaa, ripaus sokeria
4 uppomunaa
pepperonimakkaran viipaleita

*Tee salaatista, kurkkuviipaleista ja tomaattilohkoista salaattipeti.
*Sekoita kulhon pohjalla öljy, viinietikka, suola ja sokeri. Hienonna kulhoon kevätsipuli, sekoita kastike tasaisesti sen joukkoon ja lisää sipuli sitten salaattiin.
*Valmista uppomunat ylläolevan ohjeen mukaan. Viipaloi tai paloittele ne ja lisää salaattiin.
*Paahda pepperoniviipaleita kuumalla pannulla, kunnes ne rapsakoituvat. Lisää salaatin pinnalle aivan lopuksi.

5 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Just! Vielä minullekkin ihan outo laji, siis ruokalaji..
Tuo on ehdottomasti minun kokeiltava.

Peurankello kirjoitti...

Anna, täällä tarvittais sitten hyviä vinkkejä Eeron rippijuhliin:) Juhlat vasta elokuun 6., mutta kun ajoissa saa hyvät ideat kerkeää kokeilla;)

Peurankello kirjoitti...

Anna, täällä tarvittais sitten hyviä vinkkejä Eeron rippijuhliin:) Juhlat vasta elokuun 6., mutta kun ajoissa saa hyvät ideat kerkeää kokeilla;)

Anna kirjoitti...

Anna: Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Peurankello: Toivottavasti vinkit osoittautuu hyviksi :)!

Sarkku kirjoitti...

Uppomunien pääkaupungissa, Lyonissa, opin erihyvän vinkin: laittaa lasiin tai kulhon pohjalle neliön elmukelmua ja rikkoo munan siihen, sitten sitoo kelmun nyytiksi ja upottaa sen kiehuvaan veteen pitäen kiinni (tai sitoen kiinni kauhaan tms) nyytin yläpään, muna pysyy täydellisesti koossa!