sunnuntaina, tammikuuta 20, 2013

Kanelinmakuinen pannacotta

Jääkaapissa vailla käyttöä kuikuileva kuohukerma - mikä ihana mahdollisuus. Tein pannacottaa, jonka maustoin kanelilla liian äitelyyden välttämiseksi. Jälkkärille ei arkiruokavaliossa löydy oikein lokeroa, jos yksin syö, joten otin reteästi lounasevääksi pelkästään parin desin rasiallisen tätä. Piti muuten nälkää erittäin hyvin ja pitkään!

Parempi kuitenkin lounaseväänä, kuin alkuperäisenä inspiksenä olleen keittokirjan (Samettisia makuja) väliotsikkoeväänä. "Nautintoja TV:n ääressä". Pannacotta? *Tähän se sellainen hymiö, jossa toinen kulmakarva nousee ylöspäin.*

























Kanelinen pannacotta (4 miniannosta tai pari suurempaa annosta)

1,5 liivatelehteä
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
0,75 dl sokeria (0,5 dl riittäisi kyllä hyvin)
pieni, varovainen ripaus kanelia

*Laita liivatelehdet kulhoon ja peitä kylmällä vedellä, anna pehmetä ainakin viiden minuutin ajan.
*Kaada maito ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa veitsen kärjellä siemenet puoliskoista kermamaidon joukkoon. Lisää myös vaniljatanko kattilaan. Kuumenna sitten kermamaito lähes kiehuvaksi (niin, että näet ensimmäiset vienot pulpahdukset muttet kuitenkaan kiehauta), ja nosta pois liedeltä. Anna maustua kannen alla noin 5 minuutin ajan.
*Kuumenna toinen pieni kattila tai pannu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne sitten tyhjän kattilan pohjalle sulamaan, sekoita. Sulaminen tapahtuu silmänräpäyksessä, minkä jälkeen voit ottaa kattilan sivuun levyltä. Kun liivatelehdet ovat muuttuneet nestemäisiksi, lisää niiden joukkoon kauhallinen kermamaitoa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten tämä pikkuseos lopun kermamaidon joukkoon. Mausta pienellä ripauksella kanelia.
*Kaada seos annosmaljoihin tai juomalaseihin. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan. Kumoa lautaselle tai nauti tarjoiluastiasta.

5 kommenttia:

Canelia kirjoitti...

Oi nam, siinäpä lounas meikäläisen makuun! Ja maittaisi tuo hätätapauksessa varmaan telkun ääressäkin. :) Pannacottaa en olekaan tullut tehneeksi pieneen ikuisuuteen, täytyy ehdottomasti korjata tilanne!

Anna kirjoitti...

Canelia: No kyllä mäkin ehkä JUST ja just tätä mieluummin telkkarin ääressä söisin ku selkään ottaisin :D Olin vaan vallan pöyristynyt siitä, että telkun ääressä -kokoelmaan oli kasattu tuollaisia herkkuja jotka ensin maustetaan hienovaraisesti ja sitten taiteillaan vielä astiaan tai muotoon. :) Telkun ääressä syödään sipsejä tai dippiä! Salaattia! Pastaa! Perusruokaa!

Jonna kirjoitti...

Niin samaa mieltä Annan kanssa, ei telkkariruokaa, vaan edes hiukan spesiaaliin hetkeen. Meilläkin kuikkisi tuolla kerma jääkaapissa ja ihan käyttöä vailla, kun varasin liikaa kakkua varten.

Anna kirjoitti...

Tää on kyllä mainio käyttö ylimääräkermalle, kun aika pienikin määrä riittää :) Pannacotanhan voi keittää vaikka yhdelle.

Siiri kirjoitti...

Ihanan kuulloista! Tein itse vastikään kanelista kookosvanukasta uunissa ja he oli herkullista - tämäkin olisi varmasti mieleeni. ;)