keskiviikkona, kesäkuuta 19, 2013

Pähkinäinen suklaa-juustokakku

Tämä todella hyvä kakku vapun tienoilta oli jäänyt jo ihan unohduksiin. Syitä on ehkä kaksi:

1) Kuvassa se näyttää maksapateelta
2) Tein sen huhtikuussa, eli "käydään-testimielessä-pelkästään-Lidlissä"-kuukauden aikana, joten se maistui vähän liikaa saksalaiselle suklaalle. Vedetään tässä kotiinpäin: suomalainen suklaa on paremman makuista.







































Valion resepti on kuitenkin ehdottomasti bloggaamisen arvoinen. Suklaa tuo juustokakkuun niin hyvän maun ja rakenteen, että tätä kelpaa käyttää perusohjeena kaikenlaiseen muunteluun. Ja tietty ihan sellaisenaan.

Kiitos muuten töihin naapurihuoneeseen siitä, että löysin ohjeen!

Suklaa-juustokakku (alkuperäinen ohje: Valion amerikkalainen suklaa-juustokakku)

175 g Dominon tyyppisiä täytekeksejä, mieluiten mintun makuisia
50 g sulatettua voita

4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria (jos olet saksalaisten, kitkerien suklaiden armoilla, voit joutua käyttämään enemmän sokeria)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa

koristeluun kevyesti paahdettuja pähkinöitä rouhittuna

*Vuoraa pyöreä, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka (tai mikä tahansa muu vuoka...) leivinpaperilla.
*Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita murut sitten voisulan kanssa tasaiseksi seokseksi, ja painele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita viileään odottamaan.
*Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
*Sulata suklaa vesihauteessa, tai varovaisesti mikroaaltouunissa, ja sekoita sitten kulhossa tuorejuuston joukkoon. Sekoita mukaan sokerit.
*Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
*Purista liika vesi liivatelehdistä. Kuumenna pienellä pannulla kahvitilkka lähes kiehuvaksi, ja liuota kahvitilkkaan liivatelehdet. Älä enää keitä. Nosta lämpimälle pannulle kauhallinen kermavaahtoa ja sekoita liivatteen kanssa tasaiseksi, jotta vältät liivatteen paakkuuntumisen kaatovaiheessa. (Tämä viimeinen oli niitä kokkimaajoukkueen pro-vinkkejä.)
*Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla tai lautasella.
*Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
*Koristele valmis kakku paahdetuilla, rouhituilla pähkinöillä.






2 kommenttia:

siivousta kirjoitti...

Näyttää kyllä todella herkulliselta! Ja minun täytyy peesata: suomalainen suklaa ON saksalaista parempaa!!

Anna kirjoitti...

Kivaa kuulla, etten ole yksin pöllön mielipiteeni kanssa!